• Minőség, Megbízhatóság, Kedvező ár!
Minőség, Megbízhatóság, Kedvező ár!

Hírlevél

Pályázat

pályázat

IL-PE a Facebook-on!

Csatlakozz hozzánk a Facebookon! A legnépszerűbb közösségi oldalakon azonnal értesülhetsz újdonságainkról, akcióinkról.
 

IL-PE a Twitter-en!

Kövessen minket a Twitteren! A mikroblog-on tippeket, újdonságokat, akciókat csiripelünk nektek.
 

PÁLYÁZAT

 • Kedvezményezett neve:
  "IL-PE" KERESKEDELMI, SZOLGÁLTATÓ ÉS TERMELŐ KORLÁTOLT FELELŐSSÉGŰ TÁRSASÁG
 • Projekt azonosítószáma:
  GINOP-1.2.1-16-2017-01086 projekt címe: „Termelési kapacitás bővítés és technológiafejlesztés az „IL-PE” Kft. fröccsöntő üzemében"
 • Szerződött támogatás összege:
  186 999 534 Ft
 • Támogatás mértéke (%):
  50%
 • Projekt tényleges befejezés:
  2021. május 31. (hétfő)
 • Projekt tartalmának bemutatása:
  A vevőigényeknek való megfelelés, a piaci részesedés illetve ezen keresztül az árbevételünk növelése érdekében elengedhetetlen a meglévő eszközparkunk és infrastruktúránk bővítése. Cégünk debreceni saját tulajdonú telephelyén egy új, 2021m2 területű, 6,85m magas gyártócsarnok kerül megépítésre, mely méretében és szerkezetében alkalmas a beszerzésre kerülő 1500 t-s fröccsöntőgép, és a híddaruk befogadására, a megnövekedett energiaigény fedezésére transzformátor kerül beszerzésre. Mostani gépeink 70%át szintén az új csarnokba tervezzük telepíteni, növelve termelési rugalmasságunk, elősegítve az egyes folyamatok hatékony együttműködését, valamint csökkentve a fröccsöntő szerszám csere miatt kieső termelési időt. A csarnok 1m2-re jutó fajlagos építési költsége: nettó 93.499.068Ft/2021m2, azaz 46.263 Ft/m2. A projekt előkészítése során felmértük a piaci igényeket, megterveztük következő 5 éves termékfejlesztési stratégiánkat, melyet piackutatással egészítettünk ki. Kalkulációink arra mutatnak, hogy versenyképesen tudnánk piacra lépni a nagyobb méretű termékekkel, mely szintén alátámasztja jelen projekt relevanciáját. A projekt előkészítése során informálisan megkerestük a Műanyagipari Szövetséget és a Nemzeti Befektetési Ügynökségi Beszállítói Osztályát, amelyek álláspontja szerint a projekt során beszerzésre kerülő, nagyméretű fröccsöntő géppel a járműipari beszállítói státuszunk fejlesztése megvalósítható. A projekt végrehajtásához szükséges erőforrások rendelkezésre állnak, cégünk munkavállalói sok éves tapasztalattal rendelkeznek, felkészültek az új technológia fogadására, bevezetésére. Tartalmi értékelési szempontok - Intelligens termelésirányítási és döntéstámogató rendszer beszerzése: Cégünknél a projekt keretében SAP Business One rendszer kerül bevezetésre a gyártás, kontrolling valamint beszerzés és logisztika területén. A rendszer hozzáférést biztosít a céginformációkhoz, valamint döntésekkel kapcsolatos jelentéseket szolgáltat a vállalat részlegei számára, ezáltal az értékesítéstől a beszerzésen át a könyvelésig, a napi üzleti tevékenységeket hatékonyan és átláthatóan támogatja. Modulok: gyártási modul (funkciók: gyártás tervezés, ütemezés, alapanyag beszerzések támogatása, készrejelentés, gyártási műveletek követése, selejt kezelés, minőség-ellenőrzés támogatása stb.); kontrolling modul (működési költségek és bevételek hatékony megtervezése, terv-tény adatok összevetése, több mint 50 lekérdezést biztosít, különböző szűrési paraméterek mentén); beszerzés és logisztika modul (beszerzés, készletgazdálkodás). A rendszer moduljai teljes mértékben megfelelnek a Pályázati Felhívás 10. sz. mellékletében meghatározott Általános követelményrendszernek, továbbá a termelésből objektív módon gyűjtött adatok elemzésén és feldolgozásán alapuló, fejlett automatizáltságú intelligens termelésirányítási és döntéstámogató rendszer követelményeinek (2. Gyártási terület és 3. Kontrolling és döntéstámogatás), melynek részletezését csatolt árajánlat tartalmazza.

pályázat

 

 • Kedvezményezett neve:
  "IL-PE" KERESKEDELMI, SZOLGÁLTATÓ ÉS TERMELŐ KORLÁTOLT FELELŐSSÉGŰ TÁRSASÁG
 • Projekt azonosítószáma:
  GINOP-1.2.1-14-2014-00418 projekt címe: „Termelési kapacitás bővítés az IL-PE Kft-nél"
 • Szerződött támogatás összege:
  41 422 012 Ft
 • Támogatás mértéke (%):
  50%
 • Projekt tényleges befejezés:
  2016. február 9. (kedd)
 • Projekt tartalmának bemutatása:
  A vállalkozás 1994-ben alakult. Cégünk fő profilja a fröccsöntéses technológiával előállított háztartási műanyag termékek gyártása. Székhelyünk és telephelyünk egyaránt Debrecenben található. A projekt keretében megvalósított fejlesztés során Victory 650/200 tech és Victory 750/260 tech típusú fröccsöntő gép és a gépekhez kapcsolódó kiegészítő eszközök (Piovan S52, 150kg/h felszívó, Piovan Lybra G, 7 Ltr., 8x8 mesterkeverék adagoló, Piovan TP6, 6kW vizes temperáló berendezés) kerültek beszerzésre. A gépek 2016. február 1-én érkeztek meg Debrecen-Bánk-i telephelyünkre. A beszerzésnek köszönhetően jobb minőséget és nagyobb termelékenységet fogunk tudni elérni. A modern gépek gyorsabb gyártási időt tesznek lehetővé, akár 30%-kal rövidebb határidőkkel tudunk dolgozni. A megbízható gépeknek, és az automatikus, programozható beállításoknak köszönhetően kevesebb selejt keletkezik, így az anyaggazdálkodásunk akár 10%-kal is javulhat, bizonyos termékek tekintetében emellett 20%-os energiamegtakarítást tudunk elérni. A beruházásnak köszönhetően versenyképességünk, árbevételünk növelésével számolhatunk.

pályázat